Įvertinimas(3769)
8-612-50845
Dienos pietūs
12:00 - 15:00PARAGAUK BALTIJOS
Braserija „14Horses“ yra įsikūrusi pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje. Prieš daugelį metų dabartinės braserijos vietoje buvo įkurdintos kilmingos šeimos arklidės. Tais laikais buvo sakoma, jog reikia turėti 14 žirgų, kad būtum pripažintas didiku, taip ir gimė šios vietos pavadinimas.
Mūsų braserijos virtuvei vadovauja aistringas vyriausiasis šefas Andrius Kubilius, kuris kuria autentišką maistą, įkvėptą Lietuvos ir Baltijos regiono gamtos, gyvensenos ir istorijos. Prieš atveriant duris, 2018 metų gegužę, Andrius mėnesių mėnesius praleido tyrinėdamas pamirštus vietos ingredientus. Jį taip pat įkvėpė mūsų protėvių receptai ir iš naujo atrasti, ilgą laiką užmarštyje buvę skoniai, kurie ir sudaro Baltijos regiono kulinarinį identitetą. Ši paieškų kelionė vis dar yra pirminėje savo stadijoje, tačiau mes kasdien žengiame vis po naują žingsnį pirmyn.
TIESIAI IŠ ŪKIO Į LĖKŠTĘ
Esame įsikūrę unikaliame regione, kuriame yra nemažai nepaliestos gamtos. Lietuvoje gamtos stebėjimas ir sezoniškumas visuomet buvo glaudžiai susijęs su mityba bei laukinių gėrybių rinkimu. Panaudodami visas sukauptas žinias „14Horses“ virtuvėje stengiamės naudoti sezoniškus produktus bei sekti ant stalų atkeliaujančių produktų kilmę.
Norėdami savo svečiams pristatyti geriausius produktus, ir patys šalia Ukmergės įkūrėme 500 hektarų ploto ūkį „Farmers Circle“, iš kurio dauguma daržovių atkeliauja į braseriją. Taip pat pasistengiame, jog viskas, ko nepanaudojame sezono metu, būtų fermentuojama, marinuojama ar kitaip apdorojama ir panaudota vėliau, ne sezono metu.
Žinoma, neapsiribojame tik savo ūkiu – bendradarbiaujame su smulkiais ūkininkais, įsikūrusiais aplink Vilnių, ieškome šviežiai pagautos žuvies iš Lietuvos ežerų bei jūros.
Braserijos „14Horses“ someljė Silvija Jums parinks unikalius gėrimus iš Baltijos regiono bei pristatys platų puikiausių vynų ir šampanų iš viso pasaulio pasirinkimą.
Čia Jūsų lauksime gardžių pusryčių, verslo pietų ar jaukios vakarienės metu. Draugiškas bei turintis daug žinių apie maistą ir gėrimus kolektyvas stengsis kiekvieną apsilankiusį pasijausti kaip svečiuose pas gerą bičiulį. Restorano vadovas Eimantas yra geriausias svetingumo įrodymas bei užduoda natą profesionaliai ir tuo pačiu laisvai nuotaikai.
Tikime, jog šiltuoju sezonu turime pačią jaukiausią ir tuo pačiu metu privačiausią terasą Vilniuje, kur galėsite mėgautis mūsų kuriamu maistu ir gėrimais.