Įvertinimas(426)
8-606-83503
Dienos pietūs
12:00 - 15:00Tai yra pirmoji Lietuvoje lietuviško vyno vyninė su šiuolaikine lietuviška virtuve (ne modernia, o būtent šiuolaikiška). Šiai dienai yra surinkta apie 60 skirtingų rūšių lietuviškų vynų, kiekvienas iš jų yra savaip unikalus! Visi vynai yra gaminami pagal senuosius lietuviškus receptus, tačiau taikant modernias technologijas. Kai kurie jų yra pelnę aukštus apdovanojimus įvairiuose tarptautiniuose vynų festivaliuose. Daugumas vynų turi kultūros paveldo sertifikatus ir kiekvienas jų atspindi skirtingus Lietuvos regionus. Vyndarystės ūkių geografija išties įspūdinga, nuo Klaipėdos iki Rokiškio, nuo Kauno iki Anykščių - ir ji sparčiai plečiasi. Atsiranda vis naujų vyndarių, kurie traukia savo senolių receptus iš skrynios ir bando juos adaptuoti šiuolaikiškai išlepintam lietuvio skoniui. Vynai, kuriuos gamina mūsų vyndariai, kartais tikrai stebina savo sudėtimi ir skoniu… kaip pavyzdžiui dilgelių vynas, rabarbarų ar agrastų vynas. Kiekvienas vyndarys turi savo ypatingą uogą, kuri padaro jo vyną unikaliu ir jis tuo didžiuojasi. Tai – Karališka uoga ir dėl to šį naująjį restoraną mes pavadinome “Qeensberry”.
Virtuvė – šiuolaikiška, regioniška, tradiciška, natūrali. Visi receptai autentiški, tačiau prikelti naujam gyvenimui. Esame sena tauta, o juo tauta senesnė, juo įdomesnė, savotiškesnė yra ir jos virtuvė. Mūsų patiekalai kvepės senaisiais papročiais, kuriuos įtakojo daugumos šalių virtuvės. Jie bus skaninami įvairiais vynais, vaisiais ir uogomis, tad tikrai pajusime Lietuvos valdovų ir didikų prabangą, dvasininkų paprastumą, miestiečių kūrybiškumą, kaimo žmonių lietuviškumą. O kur dar etnografinių – žemaitiškų, aukštaitiškų, suvalkietiškų, dzūkiškų – virtuvių atspalviai... Na tarkime prie Memel vyninės balto sauso vyno puikiai tiks rūkyto ungurio sriuba, tiršta ir kvapni, taip kaip moka virti tik Klaipėdos krašto šeimininkės. O kreminei baravykų sriubai pagardinti nepaprastai tiks Česlovo Ramoškos svarainių vynas...